BBQ Pulled Chicken

Simple Keto BBQ Pulled Chicken

Het recept is gebasseerd op de Simple Keto BBQ Pulled Chicken van Ruled.Me

Ingredienten

  • 6 grote kippendijen zonder bot en zonder huid
  • 3 flinke eetlepels gezouten boter
  • 4 eetlepels erytrithol
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels gele mosterd
  • 1 eetlepel liquid smoke
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel Red Boat vissaus
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Voeg de boter, rodewijnazijn, kippenbouillon, tomatensaus, gele mosterd, liquid smoke, sojasaus, chilipoeder, komijn, cayennepeper en de red boat vissaus in een grote kom
  2. Voeg daarna de erythritol toe
  3. Roer de saus goed door elkaar.
  4. Doe de kip in de slowcooker.
  5. Giet nu je BBQ-saus over de kip en zorg dat alles goed bedekt is. Ben je thuis? Plaats dan het deksel op de slowcooker en laat het 2 uur koken op high. Ga je de deur uit? Voeg dan 3 eetlepels boter toe en zet de pan op low voor ongeveer 8 uur.
  6. Wachten
  7. Pluk de kip uit elkaar totdat het een echte pulled chicken structuur krijgt

Eet smakelijk! Wij vinden het erg lekker en verfrissend om bij de pulled-chicken een salade te eten zoals bijvoorbeeld een spinaziesalade. Maar je kunt er ook heerlijk boontjes, broccoli of iets anders bij eten.

Ouder// Slowcooker