Inhoud

Welkom

Allereerst, welkom op deze site!

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen omdat je aan het zoeken bent naar informatie over een koolhydraat arm dieet (LCHF) of een ketogeen dieet. Zelf ben ik in juni van 2016 begonnen met een ketogeen dieet en m'n levensstijl hier helemaal op aangepast.

De reden dat ik ben begonnen met het aanpassen van m'n reguliere dieet is omdat ik graag een paar kilogram wilde afvallen. Ik was redelijk zwaar en voelde mij ook altijd moe en futloos. Met sporten alleen lukte het mij niet om het streefgewicht te halen, dus moest ik iets anders verzinnen.

Tot juni 2016 ben ik nooit echt begonnen met een echte aanpassing in m'n eetpatroon, simpelweg omdat ik geen dieet heb gevonden waar ik bij voorbaat al wist dat het niet (goed) was vol te houden. Onbewust lette ik natuurlijk wel een beetje op het voedsel dat ik at en of dit wel in het ‘gezonde’ plaatje paste.

Inmiddels ben ik al een half jaar onderweg en kan niet anders zeggen dat ik zeker geen spijt heb dat ik ben begonnen met deze ketogene levensstijl.

Binnen 4 maanden was ik al 30 kilogram afgevallen en zit nu stabiel op een gewicht waar ik op wil blijven. Ook voel ik me veel minder moe en futloos, waardoor ik meer energie heb om dingen te ondernemen.

Aangezien ik zoveel succes heb gehad door alleen mijn dieet aan te passen wil ik deze kennis en ervaring natuurlijk ook met anderen delen. De beste manier om dit te doen is, voor mij, om zelf een website op te starten waar ik dan met regelmaat lekkere recepten op kan plaatsen en informatie over een ketogeen dieet. Deze informatie zal bestaan uit basisinformatie, wetenschappelijke onderzoeken, eigen bevindingen, etc. Waar mogelijk probeer ik al m'n uitspraken te onderbouwen met een wetenschappelijk artikel.

Hopelijk helpt deze site ook anderen met het toepassen van een ketogeen dieet of helpt het om over te stappen. Ik wens iedereen in ieder geval veel succes die begint met het aannemen van een gezondere levensstijl!