Inhoud

Koolhydraat arm brood

Veel mensen die met een dieet of een levenstijl beginnen waarbij ze geen tot weinig brood mogen eten, missen dat enorm. In ‘normaal’ brood zitten veel koolhydraten en is dus niet aan te raden met een ketogene levenstijl. Het aantal koolhydraten per 100 gram ‘normaal’ brood varieert van 30 gram tot 60 gram, afhankelijk van het soort brood.

Zelf ben ik ook altijd een enorm fan van brood geweest en moet heel eerlijk zeggen dat ik het helemaal niet heb gemist toen ik ben gestart met dit dieet. Toen ik er achter kwam dat er toch een aantal opties waren vond ik dit toch wel enorm lekker. Maar eigenlijk vooral heel gemakkelijk om te nuttigen. Er zijn 3 verschillende broodjes die ik erg lekker vind en redelijk laag in koolhydraten zijn namelijk:

Kaasbroodje van Oahn

Dit broodje is vooral heel erg lekker in combinatie met geitenkaas en plakjes komkommer en heeft maar 1,4 gram koolhydraten per broodje.

Kaasbroodje van Oanh

Sportmik van Bakkerij ’t Stoepje

De Sportmik is vezel– en eitwitrijk en bevat 75 procent minder koolhydraten dan regulier tarwebrood. Sportmik is rijk aan eiwitten en vezels. Door de extra eiwitten in dit brood, heb je eerder een verzadigd gevoel na het eten ervan. Het brood past daarom heel goed in diverse koolhydraatarme of eiwitrijke diëten.

Macro Hoeveelheid (per 100 gram)
Koolhydraten 9,85
Proteïnen 23,98
Vet 8,43

Je kunt de sportmik ook in kleine afbakbroodjes krijgen,sportsticks, maar daar zitten nog meer koolhydraten in dan in de broodvariant. Deze varianten bevatten dus relatief veel koolhydraten en zou ik dus ook niet direct aanraden in combinatie met een ketogeen dieet.

Sportmik brood

Adamsbrood

Deze variant brood heeft slechts 0,64g koolhydraten (!) per 100 gram. Dit is voor een snee van 35g maar 0,2g! De smaak is prima en het brood is makkelijk te snijden in mooie smalle plakken. Je kunt dit brood kopen bij de Body & Fit shop.

Macro Hoeveelheid (per 100 gram)
Koolhydraten 0,64
Proteïnen 32
Vet 10,3

Adamsbrood bak je in een cakevorm in de oven en na een uur heb je een heerlijk vers brood.

Tip: Wat niet op de verpakking staat maar wel enorm lekker is, is om een ei aan het deeg toe te voegen. Het brood wordt dan iets smeuiger.

Adams Bread

Tags// ,