Bulletproof koffie / keto koffie

Bulletproof coffee / keto koffie

Wanneer je toe bent aan een flinke boost energie kun je er goed aan doen door een (lekkere) bulletproof coffee (BPC) te nemen, ook wel bekend als een keto koffie. Het is een kop koffie welke ik bijna dagelijks neem als snel ‘ontbijt’. De koffie bestaat namelijk alleen uit nagenoeg alleen maar vet en kan tussen de 250 tot wel 650 kilocalorieën bevatten!

Een ideaal kopje koffie voor een ketogene levensstijl dus! Zeker wanneer je van plan bent de rest van de dag niets te eten, heb je toch een goede kickstart aan het begin van de dag.

Ingrediënten

 • 2 scheppen roomboter
 • 2 scheppen ontgeurde en smaakloze kokosolie
 • 2 eetlepels slagroom
 • 2 kopjes koffie

Bereidingswijze

Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet dol ben op het aanlengen van koffie met allerlei producten. Zelf ben ik namelijk een fan van lekker sterke, zwarte koffie. Het is dus even wennen wanneer je dit drinkt. Om er voor te zorgen dat ik toch nog een beetje koffie smaak heb kies ik vaak voor 2 kopjes koffie in 1 grote mok. Mocht het zo zijn dat je niet van koffie houdt, dan kun je hetzelfde recept ook volgen voor thee.

 1. Voeg alle ingrediënten in 1 maatbeker

  De vette ingrëdienten

  Koffie er bij

 2. Mix het geheel totdat de roomboter, kokosolie en slagroom volledig zijn opgelost in de koffie (zelf gebruik ik hiervoor een staafmixer)

  Eindproduct

Dat is alles wat je hoeft te doen. Je snapt nu dus wel waarom dit m'n favoriete ontbijt is, aangezien het binnen 1 minuut kan worden gemaakt.

Belangrijk om te melden is dat je echt goed ontgeurde en smaakloze kokosolie gebruikt. Er is niet zo smerig als de smaak van kokos in de koffie (vind ik). In het begin hadden wij thuis geen goede kokosolie, waardoor de koffie bijna niet in te nemen was. Gelukkig hebben we tegenwoordig wel goede kokosolie.

Voedingswaarde

Bovenstaand recept heb ik ingevuld in app My Fitness Pal en daar komt de volgende voedingswaarde uit.

Macro Hoeveelheid (gram)
Koolhydraten 0,9
Proteïnen 1
Vet 41,9

De totale hoeveelheid kilocalorieën is 380.

De exacte hoeveelheid aan macro's en energie is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid ingrediënten die je gebruikt. Maar het moge duidelijk zijn dat 1 zo'n flinke kop koffie voldoende energie kan geven voor een groot gedeelte van de dag. Persoonlijk zou ik de inname beperken tot maximaal 1 per dag. Hier heb ik niet direct een goede reden voor, maar dat is meer een ‘gevoel’ dat ik er bij heb.